AhrefsExperter på SEO

Allt du behöver veta om Ahrefs 

Posted

Om du driver en webbsida vet du säkert redan hur viktigt det är med SEO. Det är ett sätt att driva trafik till din hemsida och öka din synlighet på Google. De flesta klickar bara på de översta sökresultaten när de letar efter något på nätet. Det kan vara väldigt svårt att själv veta om man har bra SEO på din sajt. Som tur är finns det ett verktyg du kan använda för det. Här får du reda på allt du behöver veta om Ahrefs. 

Vad är Ahrefs? 

Är du inte bekant med Ahrefs kan vi berätta att det är ett SEO-verktyg som företag som Apex SEO använder där allt ingår. De har flera olika verktyg så du hela tiden kan hålla koll på din SEO och se hur trafiken ökar. För att du ska kunna optimera SEO måste du veta vilka keywords din målgrupp använder. Sedan kan du bygga ditt innehåll runt dessa keywords. Det är en bra början om du vill driva mer trafik till din hemsida. Med Ahrefs kan du bland annat se vilka nyckelord dina konkurrenter använder och hur de använder SEO. Det finns även en scanner som automatiskt genomsöker din hemsida efter nuvarande problem. 

Du behöver inte vara expert 

en stora fördelen med Ahrefs är att du själv inte behöver vara någon expert på SEO. Programmet gör det mesta åt dig. Du kan även anpassa dig efter vilken typ av sajt du driver. Du ser dessutom hur du stiger i ranking på Google och hos andra sökmotorer. Det är ett bra kvitto på att SEO faktiskt fungerar. Om du inte stiger i ranking får du kolla på vart du kan göra förbättringar och vilka konkurrenter som ligger före. 

Så öppnar du ett konto 

Om du vill börja använda Ahrefs måste du först välja en av deras fyra paket. Om du enbart driver en hemsida för eget bruk räcker det ofta med det lilla eller mellanstora paketet. Dessa är anpassade för just en användare. Du väljer själv om du vill betala månadsvis eller om du vill betala årsvis. Om du väljer att betala per år får du två månader gratis. Det billigaste paketet kostar 99 dollar per månad och har bra funktioner för en enklare hemsida. 

Deras dyraste paket är främst avsett för en byrå och där ligger priset på 999 dollar per månad. Du kan se exakt vad som ingår i varje paket så du kan göra ett bra val. Det går även att byta paket om du inte skulle vara nöjd. Det går även att säga upp prenumerationen när som helst om du önskar det.