Attraktiva lägenheterFastigheterKöksplanering & BadrumsrenoveringKostnader för arbetenUncategorized

Bra att veta innan din första köksrenovering

Posted

En köksrenovering är förenat med en del utmaningar. Projektet ska planeras rätt, det kostar en del pengar och det kommer göra det vardagliga livet lite besvärligt. För att processen ska fortlöpa så smärtfritt som det bara går, finns det ett par saker som är bra att känna till innan den första renoveringen. Saker som många kanske önskar att de visste.

Få hjälp med designen

Om du är osäker på hur köket ska designas är det bra att ta hjälp utifrån. Visst går det att “chansa” lite på egen hand, men risken finns att designproblem visar sig först långt senare, efter din köksrenovering – och då är det försent. Ett sådant problem skulle till exempel kunna vara arbetsvägarna. Vill du inte betala för att få hjälp av ett designproffs, kan det räcka gott och väl att tala med ett köksföretag eller en erfaren hantverkare, till exempel.

Obekvämt i vardagen

Var beredd på att vardagen kommer att gå lite mindre smärtfritt ett litet tag framöver. Att tidigt riva köket är viktigt för att kunna få exakta mätningar (beror förvisso lite på vilken typ av köksrenovering du gör), och det kommer sannolikt att ta ett tag innan köket är funktionsdugligt igen. Hur lång tid tar beror i stort på renoveringens omfattning. Ska du även måla väggar och innertak, samt lägga nytt golv, bör du göra upp en plan för hur det ska gå att vara utan köket ett tag.

Satsa på lådor

Det här är kanske en smakfråga, men faktum är att utdragbara lådor har många fördelar. Det gör det enkelt att komma åt längst in – både för att hämta saker och för att rengöra där. Om ergonomi är en aspekt du har i åtanke under din köksrenovering finns det få argument mot att skaffa utdragbara lådor i den mån det är möjligt. Det behöver inte heller innebära särskilt stora kostnadsökningar.