RörmokareVVS

Vad gör en rörmokare på en dag?

Posted

Det är ett hårt arbete

Om du någonsin har undrat vad en Rörmockare göteborg gör dagligen, så fundera inte längre! I den här texten tar vi en titt på en typisk dag i en rörmokares liv. Från att svara på servicebesök till att laga trasiga rör har rörmokare mycket att göra. Fortsätt läsa för att få veta mer om utflyktsmål och vad dessa hårt arbetande yrkesmän gör!

Början på dagen

En typisk dag i en rörmokares liv börjar med att svara på serviceanrop från kunder. När de väl är på plats bedömer rörmokaren problemet och bestämmer vad som behöver göras för att åtgärda det. Det kan handla om reparationer, utbyten eller helt enkelt om att ge kunden råd om hur han eller hon kan förebygga framtida problem.

Städa

Efter att ha slutfört jobbet städar rörmokaren upp all röra som uppstått och ser till att området är säkert innan han lämnar platsen. I vissa fall kan rörmokaren behöva komma tillbaka för uppföljningsbesök för att se till att allt fungerar som det ska.

Jour eller inte

När de inte är på jour tillbringar rörmokare vanligtvis sin tid med att arbeta på ett kontor eller i sin verkstad. Här kan de ta hand om administrativa uppgifter, till exempel fakturering och schemaläggning av möten. De kan också använda denna tid till att komma ikapp med pappersarbete eller genomföra utbildningskurser.

Mycket kunskap

Vi vet alla att en rörmokare är en person som installerar eller reparerar rör och armaturer, t.ex. diskbänkar och toaletter, i våra hem eller företag. Men visste du att det finns så mycket mer att göra som rörmokare än att bara laga läckande kranar?

Söka efter problem

En rörmokare måste ha många olika färdigheter för att lyckas. Först och främst måste en rörmokare kunna felsöka problem. Detta innebär att kunna identifiera grundorsaken till ett problem och sedan utarbeta en plan för att åtgärda det. En rörmokare måste också ha en stark förmåga att lösa problem. Det innebär att man måste kunna tänka snabbt och hitta kreativa lösningar på komplexa problem.

Aktiv i hela kroppen

Förutom en stark analytisk och problemlösande förmåga måste en rörmokare också vara fysiskt stark och smidig. Detta beror på att en stor del av arbetet som rörmokare innebär att lyfta tunga föremål, krypa in i små utrymmen och tillbringa långa perioder på fötterna. En rörmokare måste också ha en god hand-ögonkoordination för att kunna använda verktyg effektivt.

Kommunikation

Slutligen måste en rörmokare kunna kommunicera effektivt med både kunder och medarbetare. Detta innebär bland annat att kunna förstå och följa instruktioner samt att kunna förklara komplexa begrepp i lekmannatermer.

Rörmokare är viktiga

Rörmokare spelar en viktig roll i vårt samhälle genom att de ser till att våra vattensystem fungerar smidigt. Som du kan se har de mycket att göra! Nästa gång du behöver ett rörmokeri arbete, se till att ringa ett proffs.