Inför badrumsrenoveringen Planera en badrumsrenovering

Så här planerar du inför badrumsrenoveringar 

Posted

Badrumsrenoveringar är inte så svåra som man kan tro. Men det finns många faktorer som måste beaktas innan en renovering kan påbörjas. Bland annat är det viktigt att ha en ritning av utrymmet och en plan för design, konstruktion och utförande. Detta hjälper dig framförallt att spara tid och pengar i det långa loppet. I den här artikeln kommer vi att förklara vilka faktorer du behöver tänka på när det kommer till planeringen inför badrumsrenoveringen. Vi kommer också att avslöja den genomsnittliga kostnaden för en badrumsrenoveringar. 

 

Planera på bästa sätt inför badrumsrenoveringen 

Att planera en badrumsrenovering är en relativt stor uppgift. Det är många saker som spelar roll i planeringsstadiet. Det finns också många olika tillvägagångssätt du kan ta, vilket kan göra det svårt att veta var du ska börja. 

Det första som måste beaktas är budgeten för projektet. Det kan tyckas som något självklart, men det är många som förbiser detta innan de ens börjar planera sina renoveringar. Nästa sak är att designa utrymmet; hur mycket utrymme behöver du? Börja med att bedöma hur väl utrymmet fungerar för avsett bruk (dvs är det tillräckligt stort för din familj?). Därtill måste du ta hänsyn till rummets storlek och form eftersom det påverkar vilken typ av golv som är möjligt och hur stor duschen eller badkaret måste vara.  

Andra tips inkluderar: 

  • Se till att toalett, handfat och badkar/dusch finns i samma rum. 
  • Toaletten ska vara placerad minst fem meter från dörren eller fönstret. Badkaret/duschen ska helst vara minst 20-30 cm från dörren eller fönstret för att minska risken för vattenskador. 

 

Vanlig budget inför badrumsrenoveringar 

Ett typiskt svenskt badrum innehåller vanligtvis antingen ett badkar eller en dusch samt ett eller två handfat och ibland lite förvaring för toalettartiklar som tvål och schampo. I genomsnitt är kostnaden för denna typ av projekt cirka 75.000-150.000 kr. Men priset kan skilja sig avsevärt beroende på vilka material du väljer och vilket märke av dusch eller badkar du köper. Därtill är det viktigt att vara medveten om att det kan tillkomma andra kostnader vid badrumsrenoveringar. Till exempel kostnader för att åtgärda mögel- eller vattenskador. Så försök alltid att budgetera för oväntade kostnader! 

 

Anlita bästa entreprenören 

När du anlitar entreprenörer för din badrumsrenovering stockholm är det viktigt att ha ett bra öga för detaljer och se till att entreprenören är kvalificerad. 

Det första du behöver göra är att ange en tidslinje för projektet. Om du vet hur lång tid det tar kommer det att hjälpa dig att avgöra vilken entreprenör du kan anlita eftersom vissa kanske har lång väntetid. Tänk sedan på budgeten eftersom den kommer att hjälpa till att begränsa dina alternativ betydligt om du vet vilken typ av ekonomiska begränsningar du arbetar med. Nästa sak är säkerheten. I detta sammanhang bör din entreprenör erbjuda försäkringar om något skulle gå fel under renovationen.