Attraktiva lägenheterFastigheterKöksplanering & Badrumsrenovering

Renoveringstips för massören

Posted

Om du är utbildad massör kan du använda din utbildning för del- eller heltidsarbete. En massagestudio passar att ha i hemmet, särskilt om det är något som du inte gör på heltid. Det kan vara smart att iordningställa ett badrum för dina massagebehandlingar.

Egenföretagare

Det är klokt att vara egenföretagare. Vare sig du jobbar som massör heltid (vilket är mycket arbetsamt för kroppen) eller om du har det som en extra inkomstkälla, så kommer du vinna på att nyttja ditt hem som massagestudio. Du kan göra avdrag och den månatliga hyran betalar du till dig själv.

Massagestudio i hemmet

Massörer brukar ha ett rum där de masserar sina kunder. Vanligtvis finns det också en toalett som kunderna kan använda. Det räcker långt. Men om du vill få fler kunder och kunna tjäna pengar utan att behöva massera hela tiden, bör du bygga ett riktigt badrum som en del av ditt företag. Då kan du erbjuda spadagar där kunderna bastar och badar, dricker något gott och får eventuellt en behandling. Det ger också en möjlighet att erbjuda mindre behandlingar, som tio minuter massage av ansikte eller nacke. Trevligt för både kundens och din plånbok. Samtidigt som du ger en kund en välbehövlig behandling, så tjänar du passiv inkomst (klicka här) på de andra kunderna som myser i bastun eller sitter i morgonrock med fötterna i ett fotbad.

Bastu

Om du inte har en bastu bör du investera i att bygga en rejäl bastu. Både du och din familj samt kunderna kommer ha mycket glädje av bastun. Du kan också ha bastubad som en del av ditt erbjudande: 30/60/90 minuters massage samt en stund i bastun. Bastu är också ett bra grupperbjudande, särskilt för tjej- och killgäng, möhippor och svensexor.

Stort badrum

I anslutning till din massagestudio och bastu har du ett stort badrum. Där kan du ha en större bubbelpool där flera får plats att sitta. Målet med badrummet är inte främst att duscha, utan att njuta. Ställ också dit ett par fåtöljer eller en soffa. Då kan kunderna sitta skönt medan du ger dem fotmassage. Om du har flera kunder samtidigt, som vid en möhippa och alla ska ha en minibehandling, så kommer de andra kunderna att gilla en skön soffa att sitta i.

Naturligtvis måste kunderna också kunna duscha. Det kan vara bra att erbjuda ett mindre duschbås. Om du sällan har flera kunder samtidigt kan det räcka med en liten men fin dusch. Håller du till i en större stad kan det vara värt att investera i två duschar. När du inte har kunder har ju också du och din familj tillgång till både bastu, bubbelbad och flera duschar.