FastigheterKostnader för arbeten

Blek tänderna hemma tryggt och smidigt

Posted

Oavsett hur bra vi tar hand om våra tänder så kommer de med tiden bli lite missfärgade. Om du dricker mycket kaffe, te eller röker är det ännu större chans att dina tänder gulnar och ser trista ut. Idag finns det dock en mycket enkel lösning på detta som stavas tandblekning. Tidigare var det vanligt att man besökte en tandläkare för att göra detta men det går lika bra att göra hemma. Idag är de kit och behandlingar som säljs godkända av tandläkare och ger ett fullgott resultat. Det gäller bara att du läser på om de olika alternativen och väljer ett som du kan lita på.

Flera olika metoder

Det finns flera olika typer av tandblekningskit du kan köpa hem. Den vanligaste metoden är att du får hem en bettskena som du fyller med blekmedel. Denna skena kommer automatiskt att forma sig efter dina tänder. Du följer bara instruktionerna som följer med förpackningen och kommer se resultat ganska omgående. Om du bara vill fylla på ditt blekmedel kan du använda en penna som du “målar med” på tänderna. Den är inte lika effektiv utan fungerar mer som en påfyllning. Det finns även så kallade “stripes” alltså små tejpbitar som du fäster på tänderna. Innan du beställer ditt blekningskit bör du fundera på vilken typ av metod som passar bäst för dig.

Vad finns det för fördelar med att bleka tänderna hemma?

Den största anledningen till att folk väljer att bleka sina tänder själva istället för på klinik är att det är betydligt billigare med tandblekning. Du kan få ett tandblekningskit för cirka 500 kronor. Ska du göra samma behandling hos en tandläkare får du räkna med att betala cirka 3 000 kronor. Beroende på vilken typ av tandblekningskit du köper går det även att återanvända utan att du behöver boka in ett nytt tandläkarbesök. Det finns även behandlingar som du ska göra dagligen under två veckor. Det betyder att du får ett mer naturligt resultat än chockvita tänder på en gång.

Vad kostar en tandblekning hemma?

Som vi skrev tidigare ligger det runt 500 kronor. Dock varierar det beroende på vilken tillverkare och vilken typ av kit du använder. I övrigt är det enkelt att bleka tänderna hemma så länge du följer instruktionerna. Det är väldigt vanligt att bleka tänderna hemma så du känner kanske redan någon som har gjort detta. Det brukar även finnas videor hos sajter som Youtube där du kan se videor på andra som gör behandlingen hemma och som du kan ha som guide.